VTEM Banners
Bewegen
Dat bewegen goed is voor ons lichaam hoeven we niet meer uit te leggen. Maar dat bewegen goed is voor ons geestelijk welzijn is minder bekend.
Voeding
Voedsel heeft als belangrijke taak het lichaam van voldoende voedingsstoffen te voorzien, De voeding levert bouwstoffen, beschermende stoffen en brandstoffen.
Ademhalen
Onze ademhaling volgt tijdens de eerste levensjaren een bepaalde ontwikkeling. Wanneer ontwikkelingsfases niet soepel verlopen heeft dat effect op onze ademhaling.
Drinken
Water is op zuurstof na de belangrijkste substantie voor de menselijke gezondheid. Water is dan ook erg belangrijk voor onze spijsvertering.
Slaap
Een goede slaap zorgt voor meer energie, betere stemming, beter geheugen, meer creativiteit, een beter reactievermogen en een beter werkend immuunsysteem.

Vele onderzoeken hebben uitgewezen dat er aan het drinken van H2O ofwel gewoon weg water, vele voordelen kleven met betrekking tot onze gezondheid. Als mens zijnde bestaat ons lichaam uit 2/3 vocht. Dit betekent dat deze hoeveelheid zeer bepalend is voor onze algemene gezondheid. In dit artikel zullen enkele voordelen van het drinken van water worden aangedragen, zodat ook u aangespoord wordt om er een gezonde gewoonte van te maken.

We weten bijna allemaal dat water drinken goed voor ons is. Alleen kan het soms wat onduidelijk zijn waarom en kan het moeilijk zijn om het daadwerkelijk ook te doen. Er zijn echter een aantal hele goede redenen om water te drinken en ook hoeft het niet moeilijk te zijn om er een dagelijkse gewoonte van te maken.

Goed voor je lichaam
Water drinken is goed voor je lichaam; hoofdzakelijk omdat er afvalstoffen mee afgevoerd worden, maar wist je ook dat het goed is voor je hart? Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat bij mensen die meer dan 5 glazen water per dag drinken de kans op een hartaanval 41% kleiner is dan bij mensen die minder dan 2 glazen per dag drinken. Ook heb je minder kans op darmkanker en tot wel 50% minder kans op blaaskanker.

Meer energie
Het kost veel energie en je kunt je erg moe voelen als je uitgedroogd bent, zelfs bij een lichte uitdroging al. Als je dorst hebt, ben je eigenlijk al uitgedroogd; en dit kan leiden tot uitputting, duizeligheid en andere nare symptomen.

Mooie huid
Regelmatig water drinken zorgt voor een strakkere en jongere huid. Ook zal je huid egaler en mooier van kleur worden.

Afvallen
Water is een van de beste hulpmiddelen bij afvallen, hoofdzakelijk omdat het vaak andere dranken vervangt die meer calorieën en suikers bevatten, maar ook omdat het je honger onderdrukt wat er dus voor zorgt dat je minder gaat eten.

Tegen hoofdpijn
Soms als je hoofdpijn hebt is het simpelweg omdat je te weinig water hebt gedronken, hoofdpijn is namelijk een vaak voorkomend symptoom van uitdroging. Vaak last van een kater en de bijbehorende hoofdpijn na een avondje flink doorzakken? Drink dan 2 glazen water voordat je naar bed gaat en je zal er een stuk minder last van hebben.

Maak er een gewoonte van!
Maar hoe zorg je er nou voor dat je regelmatig water drinkt en er een dagelijkse gewoonte van maakt? Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het makkelijkste is het wanneer je er een routine van maakt; bijvoorbeeld een glas water als je opstaat, bij het ontbijt, bij de lunch, een glas voor het avondeten en eentje na en dan bijvoorbeeld nog een glas voordat je op bed gaat. Probeer het gewoon een tijdje; binnen een paar weken ben je eraan gewend en zul je nooit meer anders willen!
 
Lees ook : persoonlijk gezondheidsplan, Als je te weinig water drinkt  & Water en je gezondheid

Jo-IngDia Nederland onderscheidt zich van anderen, doordat zij werkt aan het concept van beleving van de mens tijdens het proces van ouder worden in body en mind en deze te bewegen naar een staat van groei in leefstijl om gezond, vitaal en gelukkig in het leven te staan zowel in privé als in het werk.

Wij kunnen voorkomen door lichaam en geest van werkgevers en werknemers in een staat te laten bewegen van ontstressen door een rustmoment te geven via werkplekonderzoek, gesprekken, massage etc. Mensen helpen in het vinden van een balans in body en mind, en hen bewust maken van een gezonde leefstijl in werk en privé.

Lees verder

          Samenkomen is een begin;
          Samen blijven is vooruitgang;
          Samenwerken is succes"

                                          Jo-IngDia Nederland

Contact

Bezoekadres :
Oeverlandenweg 2
7944 HZ Meppel

Tel: 06 - 134 875 45
B.g.g.: 06 - 213 914 56
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website: www.jo-ingdia.nl