VTEM Banners
Bewegen
Dat bewegen goed is voor ons lichaam hoeven we niet meer uit te leggen. Maar dat bewegen goed is voor ons geestelijk welzijn is minder bekend.
Voeding
Voedsel heeft als belangrijke taak het lichaam van voldoende voedingsstoffen te voorzien, De voeding levert bouwstoffen, beschermende stoffen en brandstoffen.
Ademhalen
Onze ademhaling volgt tijdens de eerste levensjaren een bepaalde ontwikkeling. Wanneer ontwikkelingsfases niet soepel verlopen heeft dat effect op onze ademhaling.
Drinken
Water is op zuurstof na de belangrijkste substantie voor de menselijke gezondheid. Water is dan ook erg belangrijk voor onze spijsvertering.
Slaap
Een goede slaap zorgt voor meer energie, betere stemming, beter geheugen, meer creativiteit, een beter reactievermogen en een beter werkend immuunsysteem.

We drinken gewoon te weinig water, hoe vaak we ook gehoord hebben hoe belangrijk het is om wel genoeg te drinken.
Ons lichaam bestaat voor ongeveer 75 procent uit water. Als we dit percentage ook maar met 2 procent naar beneden zouden brengen, zouden we uitdrogen.

Als we te weinig water drinken kunnen we één of meerdere kwalen krijgen.

* Vermoeidheid * Trage stofwisseling
* Slechte bloedcirculatie * Slechte weerstand
* Infectie aan de urinewegen * Opeenhoping van gifstoffen
* Hoge bloeddruk * Trage denkprocessen
* Hoofdpijn * Stress
* Pijnlijke gewrichten * Gewichtstoename
* Rugpijn * Maag- en darmstoornissen

Deze kwalen worden allemaal veroorzaakt door uitdroging. Als je een van deze symptomen bij jezelf herkent of misschien wel meerdere, dan volstaat het om dagelijks voldoende water te drinken.

Goed om te weten
Wees matig met koffie, thee en alcohol. Deze dranken zetten de nieren aan tot een grotere urineproductie en leiden zo tot vochtverlies. Zowel frisdranken als alcoholbevattende dranken zoals bieren en wijn bevatten veel caloriën. Wist je dat één liter frisdrank ongeveer 20 klontjes zuiker bevat.

Lees ook : Gezondheids voordelen van het drinken van water & Water en je gezondheid

Jo-IngDia Nederland onderscheidt zich van anderen, doordat zij werkt aan het concept van beleving van de mens tijdens het proces van ouder worden in body en mind en deze te bewegen naar een staat van groei in leefstijl om gezond, vitaal en gelukkig in het leven te staan zowel in privé als in het werk.

Wij kunnen voorkomen door lichaam en geest van werkgevers en werknemers in een staat te laten bewegen van ontstressen door een rustmoment te geven via werkplekonderzoek, gesprekken, massage etc. Mensen helpen in het vinden van een balans in body en mind, en hen bewust maken van een gezonde leefstijl in werk en privé.

Lees verder

          Samenkomen is een begin;
          Samen blijven is vooruitgang;
          Samenwerken is succes"

                                          Jo-IngDia Nederland

Contact

Bezoekadres :
Oeverlandenweg 2
7944 HZ Meppel

Tel: 06 - 134 875 45
B.g.g.: 06 - 213 914 56
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website: www.jo-ingdia.nl