VTEM Banners

Water is van groot belang voor het ontgiften van ons lichaam! Het menselijk lichaam bestaat namelijk voor, gemiddeld 70% uit water. Ons bloed bestaat zelfs voor 90% uit water. Onze botten bestaan ook nog voor 20% uit water. Hoe belangrijker het orgaan zoveel te meer water lijkt het te bevatten. In de hersenen vinden we ook veel water ca 70%. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat 99% van alle metabolische processen afhankelijk zijn van water. Daarom is het ook belangrijk dat we het lichaam van voldoende water voorzien.

Wat is dan voldoende water. Een handige rekensom voor volwassenen is 30-35 ml water per kilogram lichaamsgewicht.

Voorbeeld.
Een volwassen man van 80 kilo moet 80 X 30 ml = 2400ml / 2,4 liter tot 80 X 35 ml =2800ml = 2,8 liter water drinken.

Hierbij gaat het niet gewoon om vocht zoals vaak verkeerd word uitgelegd. Het gaat om hoge kwaliteit en direct voor de cel-bruikbare vloeistof. Dit moet dus zuiver water zijn. Over het algemeen kunnen we stellen dat het kraanwater in Nederland van goede kwaliteit is. Daarom zou dit voldoende zijn. Water uit flessen of filter of de zogenaamde “levend water”is uiteraard ook prima. Geen koolzuurhoudend water.

We zijn al heel lang overtuigd van het belang van water voor gezondheid en vitaliteit. Voldoende water drinken is een eerste stap. De volgende vraag die opkomt is: Wat is gezond water?

Gezond water bestaat uit meer dan alleen H2O. In het beste geval bevat het ook wat mineralen (best met een droogrest die lager is dan 60 mg/l). Daarnaast bevat water dat rechtstreeks uit een bron komt een zekere ‘vitaliteit’. Wie ooit rechtstreeks van een bron dronk weet waar we het over hebben.

Dat kraantjeswater hier niet helemaal aan voldoet moge duidelijk zijn. Het bevat in ieder geval veel te veel ‘kalk’ en is gechloreerd. Sommige studies spreken ook over het gevaar van resten van pesticiden, hormonen en andere toxines.

Zonder voldoende water zullen je cellen verstoppen, vervallen, er ontwikkelt zich een gerimpelde huid en gezichtslijnen, en er treedt een gewichtstoename op waardoor een veelheid van kleine tot grote ziekten wordt gecreëerd.

          Samenkomen is een begin;
          Samen blijven is vooruitgang;
          Samenwerken is succes"

                                          Jo-IngDia Nederland

Contact

Bezoekadres :
Oeverlandenweg 2
7944 HZ Meppel

Tel: 06 - 134 875 45
B.g.g.: 06 - 213 914 56
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website: www.jo-ingdia.nl