VTEM Banners

Bewegingsapparaat: gewrichten, pezen, skelet, spieren.

Dat bewegen goed is voor ons lichaam hoef ik waarschijnlijk niet meer uit te leggen. Maar dat bewegen ook goed is voor ons geestelijk welzijn is iets minder bekend. Voor mijzelf geeft een lange wandeling ruimte in mijn hoofd en is vaak een bron van inspiratie en vernieuwde creativiteit. Waarschijnlijk zullen veel mensen dit wel bij zichzelf herkennen. Even lekker wandelen en we kunnen er weer tegenaan. Beweging is dus ook gezond voor onze geest, maar waarom is dat?

In de meest westerse samenlevingen zoals de Nederlandse zijn we het contact met ons gevoel een beetje kwijt geraakt. We denken teveel en voelen te weinig. Juist doordat we te weinig of soms helemaal niets meer voelen ontstaan er veel problemen. We zijn uit balans geraakt. We luisteren te veel naar onze gedachten, en geloven ze vaak ook nog, zonder te beseffen dat ons lichaam ons ook wat wil vertellen. Door denken en voelen te integreren is het plaatje pas compleet.

Mannen zijn van nature geneigd om hun emoties minder te (durven) tonen.
Vrouwen hebben hier over het algemeen minder moeite mee. Maar ook vrouwen sluiten hun gevoel vaak uit en luisteren niet meer naar hun lichaam. We gaan maar door en als we dan hoofdpijn krijgen nemen we gewoon een aspirine om het symtoom te bestrijden zonder naar de oorzaak te kijken.

Vrouwen zijn bovendien wat meer geneigd om zich zorgen te maken, nog meer dan mannen doen. Als we dan naar bed gaan, en ons lichaam tot rust komt, gaan onze gedachten door ons hoofd spoken. Wie kan eerlijk zeggen dat hij of zij nog nooit heeft wakker gelegen omdat de gedachten maar door bleven malen in zijn of haar hoofd? Vaak blijken al deze zorgen de volgende ochtend opeens veel minder belangrijk.

Als we bewegen zijn we dus meer in contact met ons gevoel. Wandelen en vele andere sportieve activiteiten zorgen namelijk voor een verbeterde doorbloeding in ons lichaam en een verhoogde communicatie tussen onze linker- en rechter hersenhelft. De signalen van onze ledenmaten aan de linkerkant van ons lichaam komen in onze rechter hersenhelft binnen. Die van de rechterkant in onze linker hersenhelft. Ons gevoel huist voornamelijk in onze rechter hersenhelft.

Door hier meer balans in te brengen functioneren we beter, geestelijk en lichaamlijk.

Juist door wat meer met het lichaam te werken kunnen er verrassende inzichten komen. Ons lichaam heeft ons namelijk veel te vertellen. Door meer te voelen kunnen we hier naar leren luisteren. Veel lichamelijke klachten zijn namelijk psychosomatisch en worden veroorzaakt door teveel stress of overbelasting.

Ook kunnen onverwerkte trauma's zich vastzetten in het lichaam en uiteindelijk leiden tot lichamelijke problemen. Laat ik hier wel bij aantekenen dat ik geen arts ben en dat het altijd verstandig is om bij lichamelijke klachten een arts te raadplegen.

Door ons denken en voelen met elkaar in evenwicht te brengen ontstaat er meer balans. Door meer te bewegen ontstaat deze balans haast automatisch. Daarom is bewegen zo goed voor lichaam en geest.

Het lichaam is opgebouwd uit minimaal vier lagen. Problemen in elk van deze lagen kunnen van invloed zijn op hoe u zich beweegt.

Wij doen daarom een brede intake en stemmen de behandeling af op de oorsprong van het probleem.

Botten en gewrichten geven uw lichaam stevigheid en structuur.

Spieren en pezen houden de botstructuur bij elkaar. Als een soort elastieken zorgen zij ervoor dat u zich kunt bewegen.

Problemen met organen zoals het hart of de nieren, kunnen bijvoorbeeld uw schouders of onderrug stram maken.

Emotionele spanningen kunnen een grote rol spelen in uw houding en klachten.

          Samenkomen is een begin;
          Samen blijven is vooruitgang;
          Samenwerken is succes"

                                          Jo-IngDia Nederland

Contact

Bezoekadres :
Oeverlandenweg 2
7944 HZ Meppel

Tel: 06 - 134 875 45
B.g.g.: 06 - 213 914 56
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website: www.jo-ingdia.nl